Thema-uitjes

met hoedWelkom op onze themapagina.

De hieronder genoemde voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Wil je weten wat we nog meer in de aanbieding hebben schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

afrikaans Thema Een dagje lekker in het bos of aan het strand afrikaans dansen en trommelen een vuurtje maken en creatief bezig zijn met allerlei materialen. Afrikaans dansen en trommelen speelt zich af rond lichaam en gevoel en laat het hoofd met rust. Voor de meeste mensen is het iets totaal nieuws. Tijden deze workshop gaan de deelnemers op reis naar een andere, nieuwe wereld. De Afrikaanse dans is expressief bewegen op aanstekelijke ritmes. 'De Afrikaanse dans zet een prachtige glimlach op je lippen! Met de Afrikaanse dans maak je contact tussen je hart en je voeten!' In deze workshop worden de verschillende bewegingen na elkaar opgebouwd, zodat we tot een volledige dans komen. Kennismaken: dansend in de juiste cadans, de bekkenbeweging, de benen, de armen, het hoofd Afrikaanse dans kent vele variëteiten. Zo is de Angolese dans veel zachter en subtieler dan de Keniaanse dans, die meer sprongen en lenigheid tentoonspreidt. Ook de verschillende muziekstijlen hebben allemaal hun eigen sfeer: de M'Balax uit Senegal, High-Life uit Ghana, de Zaïrese Soukous. De traditionele vormen van deze muziek worden nog in oorspronkelijk vorm beoefend, maar zijn ook rijker geworden door nieuwe generaties en nieuwe technologie.

wil je alleen tromellen of dansen klik dan hier !!!

Leker gek met verf een schilderworkshops waar je je helemaal kunt laten gaan zorg dat je oude kleding aan hebt dan is niks te gek en word je misschien zelf wel een kunstwerk.

Ondek je creatieve ik Een aantal basiselementen zijn gegarandeerd. We willen het niet teveel bedenken maar ons tijdens onze rondtocht laten inspireren door de omgeving en wat de natuur ons zoal aanbiedt. Mogelijk werken we met steen, brons ,zilver,verf en doek, we gaan aan de slag met materialen die we in de omgeving tegenkomen. We leren ruimtelijk vormgeven en anders kijken .We gaan bezig met compositie, beweging ,de verschillen in vormen en het maken van constructies. We stellen samen een programma op wat het best past. Per groep kan de werkwijze anders zijn en aansluiten op eventuele doelen.

creatieve wandeling Een  creatieve wandeling kan verschillende vormen hebben  b.v. af en toe onderweg stoppen om deel te nemen aan een korte activiteit of al wandelend, wie weet wel zingend werken en vormgeven in b.v een klein steentje en aan het einde van de wandeling samen met vrienden, familie of collega's een gezamenlijk kunstwerk maken.

Wij adviseren je graag over de vele mogelijkheden.