CREATIEF.NL IN VOGELVLUCHT

klik op een van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie

arrangementenbedrijfsuitje teambuilding

zilveren sieradenvrijgezellenfeest of vriendinnendag

creatieve vakantiegek met verf

familiedagbij een vuurtje

muziek en zodiverse dansuitjes

werken met bronscreatief weekend weg

laat je verrassencreatief divers

werken met een model

ik weet het nietLAST-MINUTE


Arrangementen. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Van beeldhouwen tot samen koken, objecten maken, werken met brons of keramiek, portret tekenen, zilveren sieraden maken, boetseren of een schilderij maken, fotografie, buikdansen, salsa, tango, het tekenen van een naaktmodel. Hieronder hebben we een aantal arrangementen uitgelicht. maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Schroom niet en laat het weten Een creatief dagje weg is al mogelijk v.a.  2 personen  In sommige gevallen is het mogelijk om een workshop of uitje te plannen bij een van de aangesloten kunstenaars. Een aantal van hen stelt zijn of haar werkplek op bescheiden frequentie beschikbaar om samen te werken aan een of meerdere kunstwerken of bezig te zijn thema's kunnen ook worden gemixt.

 • Workshop:
 • + lunch v.a.€39,00 p.p.
 • high tea v.a.€47,50 p.p
 • + diner v.a €49,00 p.p.
 • + lunch + diner v.a.€ 58,00 p.p.
 • lunch diner + drankjes v.a € 75,00

We helpen je graag verder neem vrijblijvend contact met ons op!

voor meer informatie over deze uitjes en over de deelnamekosten lees je hier verder

ga terug naar het overzicht !


Tekenen maar ook Beeldhouwen van een naaktmodel Spannend en toch heel gewoon. We leren je over verhoudingen en al vrij snel maak je karaktervolle schetsen. Door afstand te nemen en gewoon te kijken maak je een tekening of beeld, verbeter je waar nodig en stop je op het juiste moment. Bij het tekenen is het zo dat het een workshop modeltekenen en geen workshop naaktmodel schilderen is (eventueel wel op aanvraag) Naaktmodel tekenen kunt je zien als een voorstudie voor het schilderen:

Je leert kijken op een andere manier naar een persoon en je ontdekt aan de hand van de docent hoe de menselijke verhoudingen zijn. Ook leer je hoe je in je eigen stijl een beeldende weergave kan maken op papier met houtskool of als je gaat beeldhouwen natuurlijk met steen.

Na een instructie van de docent zal het model verschillende korte poses aannemen welke door de deelnemers moeten worden vastgelegd met houtskool op papier. Na iedere pose worden de tekeningen op serieuse maar ook op humoristische wijze besproken om bij de volgende tekening een beter resultaat te bewerkstelligen.

Na afloop gaa je naar huis met een aantal tekeningen en met veel kennis over het modeltekenen. En natuurlijk met de herinnering aan een gezellige workshop! Nogmaals schilderen kan ook maar alleen op aanvraag !!!

Duur van deze workshop ongeveer 2,5 uur

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


bij een vuurtje

Op verschillende plaatsen in Nederland is het mogelijk kunstenaars thuis te bezoeken en samen aan de slag te gaan. Alle denkbare workshops, combinaties en arrangementen zijn mogelijk. Het is mogelijk om een dagvullend arrangement samen te stellen. B.v. op onze locatie op de Veluwe waar je een dag of dagdeel lekker bij een vuurtje aan het werk kunt .Weer of geen weer activiteiten kunnen door de verschillende werkplekken altijd doorgaan en een vuurtje is gegarandeerd !!!!

Duur van het uitje aanvangstijden etc in overleg, eventueel dagvullend programma

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


gek met verf uiteenlopende creatieve uitjes bij creatief.nl

Lekker gek met verf een schilderworkshop waar je je helemaal kunt laten gaan. Zorg dat je oude kleding aan hebt dan is niks te gek en word je misschien zelf wel een kunstwerk.

Een andere vorm is action painting De deelnemers gaan niet uit van een vooropgezet plan, maar laten zich leiden door een toevallige inspiratie. Het schilderij ontstaat al ritmisch bewegend op muziek en het eindresultaat is als het ware een documentatie van de handelingen. De werken zijn meestal non-figuratief en vaak van groot formaat.

Collages en materieschilderijen

Het maken van een materieschilderij is een ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden en grensverleggend. Het is een gemengde techniek waarin je mogelijkheden hebt om te combineren met allerlei materialen. We werken met acrylverf op schildersdoek, paneel of ???. Daarnaast gebruiken we materialen zoals: textiel, papier, karton, vlas, grind, zand, zaagsel, foto’s e.d. Alles wat jou inspireert kan toegevoegd worden aan het schilderij. Functionele en bekende materialen worden op andere wijze benaderd.

Er zijn verschillende opties mogelijk, van ingetogen experimenteel werken tot eens flink tekeer gaan op een groot doek.. Laat het ons weten en neem contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

Duur ongeveer 2 uur

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


creatief divers

Beeldhouwen en werken met Speksteen: je kunt al op eenvoudige wijze en zonder ervaring met beeldhouwen beginnen. Een zachte steensoort b.v. speksteen laat zich makkelijk bewerken en in een middag kun je al een aardig kunstwerk maken. Andere steensoorten hebben wij natuurlijk ook voorradig. Duur in overleg,

Basisprogramma 2,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen


op bezoek bij kunstenaars thuis (67)

Objecten maken: Je gaat aan de slag met materialen die je in de omgeving tegenkomt. je leert ruimtelijk vormgeven en anders kijken, gaat bezig met compositie, beweging, de verschillen in vormen en het maken van constructies. Mogelijk maak je combinaties met koper, bamboe, touw, lood, hout, ijzer, brons etc. We gieten, hakken, lassen, verbinden. Alles is mogelijk.

Basisprogramma 2,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


Kijk hieronder verder bij creatief-divers of ga terug naar het overzicht !


Afrikaans Thema Een dagje lekker in het bos of aan het strand afrikaans dansen en trommelen een vuurtje maken en creatief bezig zijn met allerlei materialen. Afrikaans dansen en trommelen speelt zich af rond lichaam en gevoel en laat het hoofd met rust. Voor de meeste mensen is het iets totaal nieuws. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers op reis naar een andere, nieuwe wereld. De Afrikaanse dans is expressief bewegen op aanstekelijke ritmes. 'De Afrikaanse dans zet een prachtige glimlach op je lippen! Met de Afrikaanse dans maak je contact tussen je hart en je voeten!' In deze workshop worden de verschillende bewegingen na elkaar opgebouwd, zodat we tot een volledige dans komen. Kennismaken: dansend in de juiste cadans, de bekkenbeweging, de benen, de armen, het hoofd Afrikaanse dans kent vele variëteiten. Zo is de Angolese dans veel zachter en subtieler dan de Keniaanse dans, die meer sprongen en lenigheid tentoonspreidt. Ook de verschillende muziekstijlen hebben allemaal hun eigen sfeer: de M'Balax uit Senegal, High-Life uit Ghana, de Zaïrese Soukous. De traditionele vormen van deze muziek worden nog in oorspronkelijk vorm beoefend, maar zijn ook rijker geworden door nieuwe generaties en nieuwe technologie.

Basisprogramma 2,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen


op bezoek bij kunstenaars thuis (81)Kijk hieronder verder bij creatief-divers of ga terug naar het overzicht !


Ondek je creatieve ik Een aantal basiselementen zijn gegarandeerd. We willen het niet teveel bedenken maar ons tijdens onze rondtocht laten inspireren door de omgeving en wat de natuur ons zoal aanbiedt. Mogelijk werken we met steen, brons ,zilver,verf en doek, we gaan aan de slag met materialen die we in de omgeving tegenkomen.

Basisprogramma 2,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


op bezoek bij kunstenaars thuis (34)Kijk hieronder verder bij creatief-divers of ga terug naar het overzicht !


Brons Kennismakingsworkshop. Op een zelf gekozen locatie of op een van onze locaties Het maken van bronzen sculpturen van verschillende grootte is mogelijk. Iedereen kan meedoen van heel jong tot oud. Individueel of met een grote groep het is allemaal mogelijk Geen locatie is te gek de ontwerpen kunnen overal gemaakt worden tijdens een wandeling, tot besluit van een vergadering of tijdens een rondvaart, niks is te gek, de workshop is ook geschikt voor grote groepen. Ervaring is niet vereist. Deelnemers worden wegwijs gemaakt in de vele mogelijkheden dat het materiaal biedt. Het maken van verschillende werkstukken is mogelijk We maken een werkstuk wat je aan het eind van de dag mee naar huis kunt nemen. We werken in het platte vlak in reliëf dus volgens de zandgietmethode. Als vormmateriaal wordt vormzand gebruikt .In de gietkast wordt een laag vormzand gestort op een vlakke ondergrond. Het fluwelige vormzand blijft dan als een stevige koek in de vormkast vastzitten, terwijl het ontwerp eruit gelost kan worden . We beginnen op Madurodam niveau. Eerst het proces leren kennen en in één dag met een werkstukje naar huis. Een kennismaking bedoeld voor personen die nog nooit met brons gewerkt hebben.

Basisprogramma 5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


image019Kijk hieronder verder bij creatief-divers of ga terug naar het overzicht !


Creatieve wandeling Een creatieve wandeling kan verschillende vormen hebben b.v. af en toe onderweg stoppen om deel te nemen aan een korte activiteit of al wandelend, wie weet wel zingend werken en vormgeven in b.v een klein steentje en aan het einde van de wandeling hier mee een gezamenlijk kunstwerk maken.

Basisprogramma 1,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen


Fotoshoot plus schilderij. Doe een anders dan andere fotoshoot en ga met een schilderij naar huis

Basisprogramma 3 uur in overleg zijn de tijden aan te passen


Natuurlijk mooi. Laat je kleuren door de natuur en ontdek dat je veel minder makeup nodig hebt en dat je door wat kleine tips anders te voorschijn komt.

Basisprogramma 2,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen


Koken en creatieve hapjes geen kookworkshop maar onder leiding van een creatieve kok de meest uiteenlopende gekke dwaze kunstzinnige hapjes maken.

Basisprogramma aan te passen of aansluitend aan activiteit in overleg zijn de tijden aan te passen


ga terug naar het overzicht !


muziek en zoafrikaans

Smartlappen Niet zomaar even wat zingen maar eerst de dames dan de heren. Ritme zoeken gevoel er in. Onder de bezielde leiding van een van onze dirigenten en natuurlijk de accordeonist voel je je zomaar een koor.


Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

Afrikaans Trommelen Wij leren je de beginselen van de West-Afrikaanse percussie. Je leert welke klanken je uit de Afrikaanse trommel (Djembé) kunt toveren en welke klanken uit de andere instrumenten zoals de doun doung die onlosmakelijk met de Djembé verbonden zijn. Aan het eind van deze workshop heb jij het ritme dermate eigen gemaakt, dat er gezamenlijk en als geheel ensemble gespeeld kan worden.

Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder

 


ga terug naar het overzicht !


image014

Percussiepainting (percussie en actionpainting).
De deelnemers gaan niet uit van een vooropgezet plan, maar laten zich leiden door een toevallige inspiratie. Het schilderij ontstaat al spelend en bewegend. Spelenderwijs maak je kennis met verf, doek en panelen. De workshop is gericht op personen die geen enkele ervaring hebben. Schilderij of schilderijen ontstaan in een dansende beweging op muziek.

Salsapainting Een combinatie van dans,muziek en schilderen (salsa en actionpainting)
De deelnemers gaan niet uit van een vooropgezet plan, maar laten zich leiden door een toevallige inspiratie. Het schilderij ontstaat al dansenden bewegend.

Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


diverse dansuitjes

Hieronder vind je een aantal voorbeelden er zijn natuurlijk veel meer danssoorten mogelijk we horen het graag van je.

Salsa/merengue De Workshops zijn gericht op entertainment. Hierbij staat naast het leren van enkele basispassen van de salsa ook de merengue centraal, omdat de merengue een eenvoudige opstap is voor het leren van de salsa. De salsa workshop wordt op een feestelijke en gezellige manier gegeven. De workshop is zeer laagdrempelig en de geleerde danspassen kunnen eenvoudig op elk soort feest in de praktijk worden gebracht. Dansliefhebbers zullen van de gelegenheid gebruik kunnen maken om dansfiguren te leren. De feestgangers zien de salsa workshop meer als een gezellige vorm van amusement.
 
Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

Buikdans De oriëntaalse dans of 'raks sharqi', bekend als buikdansen, bestaat uit elementen van de Egyptische, Turkse en Amerikaanse buikdans. Het is een fascinerende, zeer vrouwelijke dans. Deze dansvorm heeft veel facetten en kan rustig en ontspannend of juist temperamentvol en krachtig zijn……In de workshop wordt aandacht besteed aan techniek, muziek en gevoelsuitdrukking en het plezier in dans en lichaam! Buikdans is een "lijfvriendelijke" manier van dansen, beperkt zich niet tot een bepaalde leeftijd en kent gelukkig – geen ideaal figuur! U hoeft niet superlenig te zijn. U gaat beter in uw lijf "wonen", wordt soepeler en voelt zich prettiger.Oriëntaalse dans is, mits juist beoefend, een goed medicijn voor de rug.

Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


Afrikaans dansen De dans speelt zich af rond lichaam en gevoel en laat het hoofd met rust. Voor de meeste mensen is het iets totaal nieuws. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers op reis naar een andere, nieuwe wereld. De Afrikaanse dans is expressief bewegen op aanstekelijke ritmes. 'De Afrikaanse dans zet een prachtige glimlach op je lippen! Met de Afrikaanse dans maak je contact tussen je hart en je voeten!' In deze workshop worden de verschillende bewegingen na elkaar opgebouwd, zodat we tot een volledige dans komen.

Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

Dansimprovisatie in deze workshop gaat het om dansplezier, je vrij durven voelen in je lichaam.Het is een ontdekkingstocht in beweging, een uitdaging. Het gaat om creëren

Basisprogramma 2 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


bedrijfsuitje teambuildingHet aanbod van Bedrijfsuitjes is zeer uiteenlopend en de locaties zijn zeer gevarieerd. Net zoals onze prijzen. Uitjes zijn er al vanaf €30p.p. combinaties met eten en drinken vanaf €50 p.p. een zeer compleet uitje heb je al van €80 p.p. voorbeelden vind de je hier


We verzorgen behalve het gewone aanbod van creatieve activiteiten, ook een aantal opmerkelijke uitjes, b.v. het werken met brons, op iedere mogelijke locatie te realiseren. Met zeer hoge temperaturen werken en dezelfde dag nog een bronzen object als resultaat. Verder verzorgen wij nog een aantal verrassende combinatie-workshops b.v. action-painting gecombineerd met dans of percussie. Wij nemen graag de tijd om samen met onze opdrachtgevers een programma samen te stellen wat klinkt als een klok vol verrassingen en beweging. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt . Of dat nu is dat je vol passie bezig bent in een creatief atelier of juist verstild een creatieve wandeling maakt of vol overgave uit volle borst smartlappen zingt of wie weet je uitje wel in afrikaanse sferen giet het kan allemaal.

voor meer informatie lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


Teambuilding Lightbuilders – Mediumbuilders – Heavybuilders Gezelligebuilders- Mixedbuilders – Combibuilders Maatbuilders- +builders- Vurigebuilders- Salsabuilders

Van “teambuilding met een glimlach”. niet te zwaar lekker licht bijna vanzelfsprekend. Tot opnieuw kennis maken met jezelf en collega’s. en b.v. Nieuwe situaties geïnspireerd aangaan.of Bestaande situaties door een andere bril observeren. Of gewoon vaststellen dat het lekker loopt maar wel tijd willen maken voor elkaar omdat je het belangrijk vindt dat dit zo blijft.. Kijk verder via onze Teambuilding pagina


Tevens kun je bij ons terecht voor creatief Vergaderen of voor de verzorging van een Relatiedag.


ga terug naar het overzicht !


zilveren sieraden

De zilveren sieradenworkshop is bedoeld voor deelnemers die niet of nauwelijks bekend zijn met het werken met zilver. In deze workshop staat niet het edelsmeden maar het spelen met zilver centraal. Techniek wordt zonodig besproken, we gaan vooral voor het plezier en het doen. Door onze werkwijze ontstaan de producten schijnbaar vanzelf. Je zult op verrassende wijze kennismaken met het materiaal en de mogelijkheden. De duur van de workshop is afhankelijk van het sieraad (of sieraden) die je gaat maken. Voor een eenvoudig sieraad heb je ongeveer 2 tot 2,5 uur nodig. Wil je een extremer sieraad of een hele collectie maken dan kan dat ook. Workshops van een dagdeel. Het is al mogelijk om v.a €45 bijvoorbeeld een eenvoudige ring of hanger te maken wil je andersoortige sieraden maken zoals een haarspeld of armband dan is dat in overleg ook mogelijk.

Voor een vrijgezellenfeest hebben we een speciale variant en ook een speciaal tarief . Ervaring is absoluut niet vereist. In deze workshop maak en ontwerp je in samenwerking met een van onze docenten een uniek zilveren sieraad. Er zijn 3 keuzes Bij een vrijgezellenfeest is bij het vervaardigen van de sieraden een belangrijke rol voor de bruid weggelegd.

 • A: zilveren vriendinnenring en voor de bruid een bruidsring.
 • B: zilveren hanger voor de bruid en maak ieder een onderdeel.
 • C: zilveren hanger voor jezelf en een speciale hanger voor de bruid.

Basisprogramma 2,5 uur in overleg zijn de tijden aan te passen

voor meer informatie over dit uitje en over de deelnamekosten lees je hier verder


ga terug naar het overzicht !


ik weet het niet

Bij de organisatie van een uitje zie je soms door de bomen het bos niet meer dus.

 • Kun je het echt niet verzinnen
 • Is de keus te groot
 • Weet je niet waar je beginnen moet?

We helpen je graag verder neem vrijblijvend contact met ons op!


ga terug naar het overzicht !


Kijk verder bij: kosten en contact


locaties

Rond alle grote steden hebben wij ruimtes tot onze beschikking .Bij creatieve workshops gaan wij uit van een atelierruimte. Bij dansworkshops verzorgen wij een danstudio, terwijl een smartlappen workshop natuurlijk ook in een cafe kan. Mocht je een totaal andere locatie in gedachte hebben, dan kan dat natuurlijk. Wil je in een kasteel, op een boot, ?????? het kan allemaal ? Heb je zelf een locatie dan komen wij desgewenst naar je toe.

Wil je er eens echt even uit, dan kun je bijvoorbeeld ook een dagje Veluwe doen. Eventueel is overnachten mogelijk


ga terug naar het overzicht !


Contact informatie:

 • gmaildoor hier te klikken vind je onze contact gegevens.
 •  7 dagen p/w van 10.00 tot 22.00 via tel nr: 06-47126872
 • In de ondersttaande tabellen vind je enige prijsindicaties.